Cuba libre

on

Ondertussen is deze reis al een tijdje geleden geweest maar ach laat ik dan toch maar iets posten over Cuba.

Het begon allemaal met een telefoontje van mijn vriend (die werkt tevens bij TUI) dat hij een grandioze aanbieding had voor 9 dagen Cuba (incl. vlucht, transfer én all-in(VRETEN!)) voor maar, ja ja, 210,-. “Whuut 210 euro? Op je muil heel gauw, boeken die handel.” zei ik toen met een plat Rotterdams accent.

Ik zal je de vlucht details besparen want het was gewoon een vlucht, that’s it. Dreamliners (type vliegtuig) vliegen tevens wel echt heerlijk! Ze zijn stil, ruim en leuke raampjes die magisch donker worden. Aanraaier.

https://www.instagram.com/p/BbeehtlnPqh/?taken-by=danionadventure

Eenmaal aangekomen was het wel even slikken. Je stapt namelijk, letterlijk vanaf het eerste moment, terug in de tijd. Het gebouw was erg oud, paspoort controle was een grap en dan niet te spreken over de airconditioning….

Grand Memories (ons hotel), eerder Schijn Memories, was onze slaapplek voor die week. Het zag er mooi uit (van ver) maar als je eenmaal dichtbij kwam was het toch iets minder mooi. Ons hotel was wel huuuge, ze hadden twee kamer gebouw gedeeltes, 4 zwembaden, 4 restaurants, ontelbare bars, een discotheek, een theatre en nog veel meer waar we geen gebruik van hebben gemaakt. Daarnaast hadden ze ook nog een gedeelte voor de ‘normale’ mens en de ‘Sanctuary’. De Sanctuary was een adults-only waar je ook je eigen butler had, extra room-service, 24/7 bar en nog veel meer. Grandioos mensen. Alleen zo jammer dat het eten niet te kanen was…. koude patat, burgers die al 2 weken op de plaat liggen en het drinken is allemaal Y merk (niet eens B of AH-Basic. Nee. Nog erger.) Behalve de Rum, die was wel merk. Logisch. Want je bent in Cuba, rum komt uit Cuba.

Eerste paar dagen niks gedaan. Letterlijk. Niks.

https://www.instagram.com/p/BbuS1XenbTw/?taken-by=danionadventure

We hadden een drie-steden-tour geboekt via Tui, wat een Chinees gedoe was dat zeg, bussie in, bussie uit, bussie in en weer bussie uit en dat in een rap tempo met mensen die NIET rap zijn. Grandioos. Not. Maar we hebben wel veel gezien die dag.

We hebben toen drie steden bezocht (JOH ECHT? Drie-steden-tour en je bezoekt drie steden) Je bezoekt eerst Santa Clara waar je naar de Che Guevara museum gaat. Is een museum dedicated aan Che Guevara. Niet veel interessants, voornamelijk oude spullen. Daarna bezoek je Trinidad, een schattig klein dorpje met oude straatjes waar ze nog met paard en wagen lopen en eindigt s’avonds in Cienfuegos. Heel leuk om die dorpjes bezocht te hebben maar één keer is genoeg.

https://www.instagram.com/p/BbhmZXSn5KX/?taken-by=danionadventure

Samen met onze vrienden hadden we ook een ‘Carribean Tour met prachtige stranden en snorkelen’ geboekt. Mensen, dat was grandioos. Lekker in een vieze bus zitten voor 2 uur om dan op een krokodillen boerderij te komen, daarna ‘heerlijk’ te eten (not) in een restaurant die geen normaal drinken had. De klapbedjes bij het “prachtige strand” waren kapot, beschimmeld en goor en de snorkelruitjes waren nog witter dan het Witte Huis. Het strand was wel prachtig blauw alleen jammer dat er geen zand was maar wel genoeg stenen, lekker ommijzelf pijn te doen. Was mijn 60 euro zeker waard.

https://www.instagram.com/p/BblVlj3n8lo/?taken-by=danionadventure

Laatste dag hebben we een Privé-tour naar Havana geboekt, eigen old-timer geregeld en waren maar 40 eurotjes p/p kwijt voor een privé tour met eigen tour guide. Helemaal mooi dus.

https://www.instagram.com/p/Bbbe81NHkG9/?taken-by=danionadventure

Havana is echt een prachtige stad. Mooie auto’s, oude huizen, sigaar fabrieken en geen gevaar (naar mijn idee dan). De mensen zijn super vriendelijk en het is echt alsof je weer in 1900-nog-wat loopt.

Old Timer
Is toch mooi?

Heb je ooit de tijd om Cuba te bezoeken? Doen. Vergeet alleen niet dat het eten niet te vreten is. Echt waar niet, zelfs de patat verzieken ze.

– Dani