Uber slow

on

Niet alles heeft met reizen te maken op dit blog, zo af en toe moet ik ook even kunnen klagen.

https://instagram.com/p/BTl3FNJhXiv/

In September dacht ik dat het een grandioos idee zou zijn om mij aan te melden als UberEats Driver. Lekker eten bezorgen wanneer ik dat wil, mijn eigen tijden, eigen baas en geen verplichtingen.

De aanmelding was zo gedaan, dat ging echt heel snel, alleen jammer genoeg was alles na de aanmelding heel erg traag. Je moet namelijk eerst langs komen voor een intake presentatie, tijdens die presentatie krijg je alle info omtrent Uber (die je tevens ook per mail even kan opsturen) om daarna ter plekke je gear te bestellen. De tas, powerbank, kabels en een T-shirt worden dan bij jou thuis bezorgd in een grote grijze lelijke doos. (niet zo een leuke doos als die van Coolblue, maar ach)

Zodra je alles binnen hebt moet je alwéér langs kantoor om je aanmelding rond te maken. Daarna kan je beginnen met rijden, of tenminste, als alles het doet.

Bij mij deed niks het. Toen ik eenmaal mijn eerste rit wilde gaan maken kreeg ik constant foutmeldingen. Dus maar even langs kantoor… “ja meneer, alles klopt hier” niet dus. Want ik ken niet rijden. Op kantoor hadden ze toch nog alles opgelost en kon ik nu écht gaan rijden.

Poging twee. Ik probeer mij op actief te zetten en weer kreeg ik een foutmelding. En toen was ik er klaar mee. Ik weer langs kantoor, zij weer alles opgelost en alles deed het, volgens hun.

Poging drie en tevens de laatste poging. Ik wil gaan rijden maar nee, weer een foutmelding. Nou krijg dan lekker de tieten, dan ga ik niet rijden.

Ik heb de tas toen weken laten verstoffen in mijn kamer totdat ik opeens een mailtje kreeg dat ik mij even bij de KVK moest inschrijven als eenmanszaak én even een btw-nummer moest aanvragen want ik moest wel nog belasting betalen over mijn verdiensten.

Verdiensten zijn;
€4.00 standaard (opstartkosten)
€0.80 per kilometer
4.80 – 10% = €4.32

(garanteed earnings vanaf; 2.50€) maar die kreeg je alleen wanneer het shit-weer was en er écht niemand wilde rijden. Daarnaast moest je ook belasting betalen á 21% en ook nog je winst belasting á 31%. Kansloos dus.

https://instagram.com/p/BcaJTptBDX7/

Uiteindelijk maar wéér terug gegaan naar kantoor om alles in te leveren. Helemaal klaar mee. Uber is een online platform, online formulieren, online app. ALLES is online behalve wanneer je hulp nodig hebt dan moet je even langs kantoor van ma-vr tussen 9-16 onmogelijke tijden dus.

UberEats… eat my *ss.

Daniel

PS: ben tussendoor nog wel uitgegleden met mijn scooter, maar dat is niet relevant.