Prijsdiscriminatie

on

Hoe kan het toch dat dezelfde website 3 verschillende prijzen toont voor exact dezelfde vlucht? Lees vooral verder want het is eigenlijk best schandalig.

Momondo.nl/be/fr/es etc is een vergelijkingswebsite waar je prijzen van vliegtickets / auto huren / hotels kunt vergelijken met elkaar. Momondo is echt een top website maar ze zijn toch een beetje discriminerend bezig. Als je namelijk een vlucht zoekt kijk je automatisch op de .nl website van Momondo maar je kunt ook via de .be of .es website zoeken, moet je alleen even zelf de extensie veranderen.

Nu was ik laatst opzoek voor een vlucht naar Honolulu, Hawaii, 2 personen van 31 oktober tot en met 9 november vanaf Amsterdam Schiphol. Lekker weekje rust samen met mijn mama.

Zie hieronder de goedkoopste vlucht gevonden op Momondo.nl. De prijs is 547 euro met twee tussenlandingen. Prima prijs voor een retourtje Hawaii vanaf Amsterdam.

Screen Shot 2018-01-14 at 14.30.51
Wie gaat er mee? Mooie prijs

Maar… zie nu de prijs van de Spaanse website momondo.es. Oh? 599 euro? Voor dezelfde route? Dat is toch apart…

Screen Shot 2018-01-14 at 14.31.02
599 euro? Ben toch niet gek.

En dan hier de Belgische website van Momondo. Een geweldige prijs, voor maar 516 euro. Dat is toch een verschil van 83 euro? Daarnaast heeft deze vlucht veel betere vluchttijden die korter zijn dan de hierboven genoemde voorbeelden.

Screen Shot 2018-01-14 at 14.31.19
516 eurotjes?

Afgelopen jaar was Disneyland Parijs ook al in het nieuws voor het tonen van verschillende prijzen in verschillende landen en ik vind het toch bizar dat websites zoals Momondo hiermee weg kunnen komen en dat menig persoon het niet eens doorheeft.  Tip voor jullie, check even de website van andere landen.

Hey Momondo, wat gaan jullie hier aan doen?

Daniel