24 hours in: Barcelona

on

Hoeveel uur heb je nodig in een stad? Ja, geen idee eigenlijk. Ik weet wel dat 24 uur in Barcelona voldoende is.

Barcelona, de stad van prachtige gebouwen, een heleboel parken en natuurlijk de meest bekende on-af-gemaakte kerk ter wereld: La Sagrada Familia. Tijdens mijn laatste bezoek heb ik 2 nachten doorgebracht in Barcelona, ons hotel lag parallel aan La Rambla, dat is blijkbaar de meest bekende straat van Barcelona, en we kwamen op hele gunstige tijden aan.

Retourtje Barcelona – Orly (mijn voormalig woonadres) was maar 75 euro. Lekker met Transavia vliegen.

Op de bovenstaande kaart zie je precies wat je in 24 uur kan zien in Barcelona. Dat is natuurlijk alleen wel als je een lokale toerist metrokaartje koopt. Is maar een tientje en scheelt je heel veel looptijd. De metro, of de benenwagen, is namelijk je beste vriend in Barcelona. Pak de metro tot El Coll / La teixonera en vanaf daar loop je naar punt 1 op de kaart dat is maar 10 minuten lopen en heel gezond. Het is beter dan bergie op met 10.000 trappen (you will thank me later).

Nadat je punt 1 hebt bereikt zonder te verdwalen, want je hebt gewoon je Google Maps aanstaan, kan je daar de trap naar beneden pakken om Park Güell te bezoeken (punt 2). Vergeet alleen niet om entree tickets VOORAF te boeken! Op de dag zelf zijn ze 9/10keer niet beschikbaar.

Wanneer je bij Park Güell staat en je kijkt uit op Barcelona sla dan rechts af om richting de metro te lopen, is een aardig stukje lopen maar ach het is wel gezond. Metro station: Vallcara. Daar pak je de metro tot station: Sagrada Familia. Goh wat zal daar zijn?

De Sagrada Familia kan je natuurlijk bezoeken en tevens doneer je dan ook meteen voor de bouw. Dus als iedereen nou even naar binnen gaat en betaald kan die kerk misschien wel over 100 jaar klaar zijn ipv. 200 jaar.

Op punt 4 en 5 kan je de beste foto’s maken. Punt 5 is een park met water, oeeh water, en daar heb je dan een heel mooi uitkijk punt. Leuk. Doen.

https://www.instagram.com/p/BTqxXXIjqOZ/?taken-by=danionadventure

Loop, ja je leest het goed, daarna naar punt 6. Dat is zo een gezellige straat, leuke barretjes, leuke oude mensen en veel gezelligheid. Punt 6 is zelf niks aan. Bij punt 6 heb je metrostation “Sant Pau”. Pak daar de metro tot aan metrostation “Catalunya”.

Punt 7 is Plaça de Catalunya loop vanuit daar richting het strand via La Rambla. Op La Rambla zal je genoeg terrasjes en restaurants tegenkomen maar negeer die allemaal en loop door tot aan punt 8 of 9. Punt 9 is een Rotterdamse Markthal alleen dan zonder de belachelijke absurde prijzen en punt 8 is een plein met genoeg restaurants.

Eenmaal aangekomen op punt 10 loop dan richting punt 11 wat een groot winkelcentrum is. Nu is een winkelcentrum een winkelcentrum dus ga vooral niet naar binnen maar de brug er naartoe is wel heel gaaf. Is gewoon leuk. Doen dus.

Punt 11 zal dan het eindpunt zijn van je reis door Barcelona. Als je daar ‘avonds bent rond een uurtje of 9 kan je lachen. Dat is namelijk het tijdstip dat het winkelcentrum sluit en opeens, vanuit alle hoeken van de straat en stad, mensen komen met kleedjes die van alles verkopen. Louis Vuitton tassen zijn dan maar een tientje, scheelt toch! Je kan daarna rustig terug lopen over La Rambla en het restaurant vinden die je hebt gevonden op punt 8 of 9.

Let op: Barcelona zit vol met zakkenrollers en mensen die je proberen te belazeren dus hou daar aub rekening mee. Ik ben namelijk niet verzekerd voor mensen die beroofd worden omdat ze Barcelona hebben bezocht door mijn blog.

Doei.